YouTube pentru Android faciliteaza vizionarea offline a clipurilor video

Cei de la Google experimenteaza de ani buni cu suportul offline pentru diverse servicii proprii. Prin suport offline se intelege posibilitatea accesarii continutului si atunci cand nu esti conectat la Internet. Aplicatia YouTube pentru Android a primit si ea recent acesta facilitate.

youtube-android

In cazul aplicatiei YouTube pentru Android, suportul offline consta in descarcarea automata a anumitor clipuri video. Pe baza clipurilor pe care le-ai urmarit anterior, aplicatia va selecta si va descarca automat alte clipuri, presupunand ca sunt ceea ce ai dori sa urmaresti pe viitor.

Problema este ca tu, ca utilizator, nu ai niciun control asupra clipurilor descarcate. Aplicatia este cea care selecteaza, pe baza istoricului tau, ce sa descarce. Clipurile sunt descarcate local in momentele in care este conectat la Internet si vor putea fi urmarite in acceasi aplicatie cand nu vei mai fi conectat la Internet.

Clipurile disponibile pentru a fi vizionate offline vor fi indicate vizual printr-un cerculet vede. Daca vezi acest cerculet pe un clip, inseamna c a fost descarcat automat si-l vei putea urmari si cand nu vei mai fi conectat la Internet.

Download-ul se va face doar cand esti conectat prin wireless la Internet, deci nu se pune problema incarcarii facturii. In schimb, se pune problema autonomiei, bateria avand de suferit in urma acestor download-uri.

Suportul offline oferit de aplicatia YouTube pentru Android are avantaje si dezavanataze. Avantajul evident este posibilitatea vizionarii offline a clipurilor video. Dezavantajul va fi consumul bateriei, mai ales daca descarcarea se va face degeaba – fie nu au fost descaracate clipurile care te interesau, fie pur si simplu nu mai vrei sa vizionezi clipurile descarcate. In acest caz vorbim de un consum inutil de baterie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.