Unde greseste Samsung fata de utilizatori

Samsung este, la ora actuala, cel mai mare producator de smrtphone-uri. Nu intram in cifre, pentru ca acestea nu spun intotdeauna situatia reala. Esenta este ca Samsung a vandut cele mai multe smartphone-uri in 2011.

Un mare merit pentru succesul inregistrat de Samsung anul trecut il are seria Galaxy, cu cele trei varfuri de gama: Galaxy S, Galaxy S Plus si Galaxy S II. Nedreptatea, in opinia noastra, este lipsirea de un update important, cum este Android 4, a utilizatorilor de Galaxy S si Galaxy S Plus.

Samsung_galaxy-s-i9000

Nu intereseaza cauzele tehnice ale acestei decizii. Fie ca este platforma hardware, cum sustin cei de la Samsung, fie ca este interfata TouchWiz, cum spun majoritatea jurnalistilor, rezultatul este acesta: o mare parte ai celor care au cumparat cea mai de succes serie de la Samsung nu vor primi Ice Cream Sandwich.

Daca vrea sa nu-si dezamageasta clientii actuali Samsung trebuie sa gaseasca o solutie pentru rezolvarea acestei probleme. Este anormal ca un telefon care are doar cateva luni de cand a fost lansat, cum este Galaxy S Plus, sa fie vaduvit de update-uri.

Clientii nu sunt prosti, asa cum ar putea crede unii oameni de marketing. Si, pe viitor, experienta avuta cu update-urile furnizate de producator va cantari foarte mult in decizia utilizatorului de a alege un brand sau altul, dincolo de specificatiile tehnice.

In conditiile in care piata nu duce lipsa de producatori de telefoane cu Android, Samsung ar putea suferi mult pe viitor din cauza ca nu le ofera utilizatorilor update-uri, nici macar pe o perioada de un an de la cumpararea telefonului. LG, HTC si altii abia asteapta fosti clienti Samsung dezamagiti.

Cei de la Samsung mai au timp sa rezolve aceasta problema. Inca nu este prea tarziu si, oricum, vorba zicalei, mai bine mai tarziu, decat niciodata. Insa, daca nu va oferi update la ICS pentru modelele amintite, imaginea Samsung va avea mult de suferit cand utilizatorii vor incepe sa isi exprime nemultumirea. Iar asta va compromite si numarul clientilor noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.