Sa realizezi un top de aplicatii pentru Android nu este tocmai simplu. Faptul ca exista foarte multe aplicatii de Android face dificila gasirea anumitor aplicatii si distinctia dintre aplicatiile slabe si cele mai bune aplicatii android. In acest articol va prezentam care sunt, in opinia noastra, cele mai bune 10 aplicatii in luna februarie 2012.
Nicio versiune oficiala de Android si niciun producator nu ofera prin interfata proprie un nivel de customizare la fel de mare ca Go Launcher Ex. Acesta preia controlul asupra descktop-ului respectiv meniului de aplicatii si ofera utilizatorului un numar foarte mare de optiuni care vizeaza atat aspectul, cat si functionarea.
Exista foarte multe teme, iar utilizatorul poate modifica foarte multe aspecte de la functia indeplinita de butonul Home, la numarul de aplicatii afisate pe desktop. De asemnea, o optiune pe care doar Ice Cream Sandwich o ofera dintre toate versiunile de pana acum de Android, pot fi create foldere.
Tastatura originala s-a imbunatatit considerabil in ultimele versiuni de Android. Cu toate astea, inca exista loc si de mai bine iar SwiftKey X Keyboard este una dintre cele mai apreciate tastaturi de Android din Market, pardon Google Play.
Principala calitate a lui SwiftKey X Keyboard este ca invata. Invata, daca ii permiti, din alte aplicatii in care scrii precum Facebook, Twitter sau Gmail. Printre limbile suportate, se numara si romana.
A doua calitate este nivelul mare de customizare pe care il ofera. Si nu ma refer aici doar la temele care n ulipsesc, ci la numeroase optiuni de functionare. Un exemplu ar fi comportamentul spacebar-ului. In loc-ul functiei obisnuite, pot opta ca apasarea spacebar-ului sa duca la completarea automata a cuvantului, pe baza sistemului de sugestie inclus.
Ca cea mai mare retea sociala la ora asta, aplicatia Facebook de Android nu ar trebui sa lipseasca de pe telefonul celor care intra frecvent pe Facebook. Acesta este si motivul pentru care o includem in acest top, nu neaparat prin prisma functiilor oferite.
Este o aplicatie decenta, dar cu probleme. De exemplu, se misca destul greu iar multe functii banale (precum share-ul unei poze) nu sunt incluse la ora asta in aplicatia de Android.
La fel ca aplicatia de Facebook, IMDB pentru Android ar trebui sa existe pe telefoanele cinefililor. IMDB este cea mai importanta sursa de informatii despre filme si seriale iar aplicatia permite cautarea rapida a unui titlu sau actor. De asemenea, exista si un top al celor mai cautate 25 de filme pe IMDB, care ta ajuta sa descoperi potentiale filme interesante de vazut.
Android-ul nu duce lipsa de aplicatii pentru insemnari. ColorNote Notepad Notes, pe numele ei complet, se evidentiaza din marea de aplicatii pentru notite prin simplitatea folosirii, utilitatea si interfata.
ColorNote permite crearea de liste, ale caror item-uri pot fi bifate dupa completare. Acestea sunt utile, de exemplu, ca liste de cumparaturi sau sarcini. Notitelor le pot fi adaugate remindere si parole, pentru protejarea informatiilor sensibile.
Exista si o functie de sincronizare si backup online, astfel incat, insemnarile tale pot fi aceleasi pe mai multe dispozitive care folosesc acelasi cont de ColorNote. Nu lipseste nici functia de share, prin care poti trimite anumite note prin SMS, mail sau Twitter.
Numele aplicatiei vine de la folosirea culorilor pentru a grupa sau a evidentia anumite notite.
SoundHound este una dintre cele mai interesante aplicatii pentru iubitorii muzicii. Rolul acesteia este de a recunoaste melodii, cu ajutorul unui algoritm propriu si a unei baze de date destul de mari.
Recunoasterea se poate face in doua moduri: fie prin cantarea efectiva a unei parti dintr-o piesa, fie de la radio sau televizor. Sa ziceam ca auzi o piesa buna la radio si vrei sa afli cine o canta si cum se numeste. Nu trebuie descat sa deschizi SoundHound si sa apesi butonul mare si portocaliu. Recunoasterea nu dureaza decat cateva secunde, de obicei.
Exista si cazuri in care melodiile nu sunt recunoscute. Este cazul, de obicei, al melodiilor recunoscute doar in anumite regiuni ale lumii.
O alta aplicatie care, in opinia noastra, nu ar trebui sa lipseasca de pe niciun smartphone, este Dropbox. Ca si aplicatiile de Windows sau Mac OS X, aceasta va sincroniza fisierele de pe telefon cu serverele Dropbox. Este posibil si upload-ul simplu, al anumitor fisiere.
Cele mai noi versiuni de Dropbox au functie de sincronizare automata a pozelor si clipurilor video realizate cu camera foto. Practic, pozele si clipurile facute cu telefonul pot fi copiate pe calculator, via Dropbox, fara a mai fi nevoie de transfer prin Bluetooth sau cablu.
Procesul este urmatorul: aplicatia de pe telefon copiaza fisierele pe serverele Dropbox; de acolo acestea vor fi descarcate pe calculator prin intermediul aplicatiei instalate pe PC. Si totul automat.
Exista multe managere de fisiere pentru Android. Dintre acestea, favoritul nostru este ES File Explorer. Si asta din motive intemeiate.
Unul dintre acestea este usurinta in realizarea operatiunilor de baza, precum copierea sau stergerea fisierelor. Selectia multipla ajuta mult in acest sens. Si arhivarea respectiv dezarhivarea este importanta, pentru cei care au nevoie de aceasta facilitate.
ES File Explorer include si viewere proprii pentru imagini, clipuri video si text. Functia de cautare este si ea buna la nevoie, ca si posibilitatea crearii de shortcut-uri. Poti crea shortcut-uri pentru a accesa rapid anumite foldere.
O mentiune speciala vrem sa facem pentru lucrul in retea. ES File Explorer iti permite sa accesezi fisiere stocate in propria retea si chiar servere online accesibile pe baza de nume si parola. De exemplu, poti accesa spatiul de stocare al serviciului Box.net si copia acolo fisiere de pe telefon.
Prognoza meteo este o alta categorie care nu duce lipsa de aplicatii. Exista multe aplicatii foarte interesante, ceea ce face si mai dificila alegerea uneia. The Weather Channel este una dintre cele mai descarcate aplicatii de vreme.
The Weather Channel nu exceleaza din punct de vedere grafic. Este o aplicatie simpla, care ofera doar setul standard de informatii. Printre acestea si temperatura reala resimtita.
Motivul pentru care recomandam aceasta aplicatie este simplu: uneori vrei sa vezi rapid procentul de incarcare a bateriei. Battery Indicator realizeaza acest lucru foarte simplu, printr-un procent plasat in bara de status.
Din cat am folosit aplicatia, am remarcat ca indicatorul este precis, nu afiseaza eronat nivelul de incarcare al bateriei.
Acest top de aplicatii pentru Android este realizat prin evaluarea subiectiva a redactorilor I Like Android. Vom realiza si pe viitor astfel de topuri, care sa corespunda situatiei de la acel moment.
One thought on “Top aplicatii Android – 10 aplicatii de Android care fac legea”