Tableta Xperia sau cum Sony incepe sa ia in serios tabletele

Sony, ca de altfel mai toti producatorii, n-au reusit sa faca mare branza pe piata tabletelor. iPad este regele neincoronat, in timp ce restul se bat pentru maruntis. Google si acolitii sai vor sa schimbe aceasta situatie de fapt, si a faca din tebletele cu Android rivali demni de iPad.

xperia-logo

Asa se face ca partenerii Google se pregatesc de un nou val de tablete cu Android iar Sony este aproape de a lansa si el o tableta noua, despre care tocmai au transpirat primele informatii.

Se pare ca tableta in cauza va face parte din familia Xperia si ca va fi, cum ii placea si lui Steve Jobs sa spuna, mai usoara, mai subtire si mai rapida decat cele dinaintea ei.

xperia-tablet_7xperia-tablet_13xperia-tablet_15sony-xperia-tablet

Ecranul va masura 9.4 inch si va avea o rezolutie WXGA (1280 x 800 pixeli). Va fi groasa de 8.8 mm in zona cea mai subtire si va cantari 570 de grame. De asemenea, se pare ca fi construita dintr-un aliaj aluminiu – magneziu, beneficiind totodata de sticla protejata impotriva zgarieturilor.

Tableta Sony Xperia va avea la baza un procesor NVIDIA Tegra 3 si 16, 32, respectiv 64 GB spatiu de stocare, in functie de versiune. Va vea doua camere foto: camera principala va avea 8 MP, iar cea frontala 1 MP. Bateria de 6000 mAh se lauda ca va oferi o autonomie de 10 ore pentru navigarea pe web cu ajutorul conexiunii wireless.

Ca sistem de operare, vom avea de-a face cu Android 4, ce va fi ulterior upgradat la 4.1.

Preturile vor incepe de la 500 dolari pentru versiunea de 16 GB, 550 dolari pentru cea de 32 GB si 650 pentru cea de 64 GB.

via

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.