The legendary Motorola RAZR is making a come back as a foldable smartphone

The legendary Motorola RAZR clamshell phone could come back this year in a new, foldable format.

Vodafone named world leader for Machine-to-Machine services for the fifth consecutive year

For the fifth consecutive year, Vodafone has been named by Gartner as the world’s leading machine-to-machine (M2M) service, according to the Magic Quadrant * report, for its execution capability and comprehensive vision. Read more

Asus lansează laptopurile ZenBook 13, 14 și 15 în România

ASUS anunță disponibilitatea în țara noastră a noilor portabile ZenBook 13 (UX333), ZenBook 14 (UX433) și ZenBook 15 (UX533). Seria este complet reconcepută și introduce noul ecran NanoEdge, ce beneficiază de rame înguste pe toate cele patru laturi, pentru un raport ecran/corp de până la 95%. Read more

Vodafone este prima rețea mobilă din țară care oferă acoperire națională pentru servicii NarrowBand-IoT

Vodafone este prima rețea NB-IoT din România cu acoperire națională pregătită să ofere companiilor posibilitatea de a beneficia de o gamă largă de soluții și de aplicații menite să îmbunătățească si să eficientizeze procesele de afaceri.

SpaceX va trimite un om în jurul Lunii cu o viitoare rachetă de mari dimensiuni

SpaceX a anunțat că are deja un client care urmează să realizeze o călătorie în jurul Lunii cu racheta imensă pe care compania o dezvoltă în prezent.

Compania condusă de Elon Musk a semnat un contract cu un client care s-a înscris pentru o călătorie în jurul singurului satelit natural al Pământului. Vehiculul cu care se va realiza călătoria se află în prezent în plin proces de construcție.

Cei de la SpaceX nu au spus când va avea loc călătoria în jurul Lunii și nici cine este clientul. Un anunț mai detaliat din acest punct de vedere urmează să fie făcut, iar Musk a sugerat într-o postare pe Twitter că clientul în cauză ar putea să fie din Japonia.

Călătoria în jurul Lunii va fi făcută cu o rachetă-gigant pe care SpaceX o construiește în prezent, Big Falcon Rocket. Aceasta este creată special pentru a trimite oameni pe Lună și pe Marte.

BFR este compusă dintr-o rachetă și o navă. Nava se numește BFS (Big Falcon Spaceship), iar racheta are la bază 31 de motoare de tip Raptor, care pot propulsa cargouri de 150 de tone între Pământ și orbita acestuia.

Ambele vehicule, atât Big Falcon Rocket, cât și Big Falcon Spaceship, pot fi refolosite. Acestea pot manevra motoarele astfel încât să aterizeze la finalul misiunilor.

Elon Musk are planuri mari în legătură cu viitoarele sale vehicule. BFR va fi folosită pentru a ajuta la crearea unor așezări umane pe Lună și pe Marte.

De asemenea, antreprenorul american vrea ca BFR să fie folosită ca alternativă la transportul cu avionul. Racheta poate transporta pasageri dintr-un punct în altul al planetei în aproximativ 30 de minute.