SpaceX va trimite un om în jurul Lunii cu o viitoare rachetă de mari dimensiuni

SpaceX a anunțat că are deja un client care urmează să realizeze o călătorie în jurul Lunii cu racheta imensă pe care compania o dezvoltă în prezent.

Compania condusă de Elon Musk a semnat un contract cu un client care s-a înscris pentru o călătorie în jurul singurului satelit natural al Pământului. Vehiculul cu care se va realiza călătoria se află în prezent în plin proces de construcție.

Cei de la SpaceX nu au spus când va avea loc călătoria în jurul Lunii și nici cine este clientul. Un anunț mai detaliat din acest punct de vedere urmează să fie făcut, iar Musk a sugerat într-o postare pe Twitter că clientul în cauză ar putea să fie din Japonia.

Călătoria în jurul Lunii va fi făcută cu o rachetă-gigant pe care SpaceX o construiește în prezent, Big Falcon Rocket. Aceasta este creată special pentru a trimite oameni pe Lună și pe Marte.

BFR este compusă dintr-o rachetă și o navă. Nava se numește BFS (Big Falcon Spaceship), iar racheta are la bază 31 de motoare de tip Raptor, care pot propulsa cargouri de 150 de tone între Pământ și orbita acestuia.

Ambele vehicule, atât Big Falcon Rocket, cât și Big Falcon Spaceship, pot fi refolosite. Acestea pot manevra motoarele astfel încât să aterizeze la finalul misiunilor.

Elon Musk are planuri mari în legătură cu viitoarele sale vehicule. BFR va fi folosită pentru a ajuta la crearea unor așezări umane pe Lună și pe Marte.

De asemenea, antreprenorul american vrea ca BFR să fie folosită ca alternativă la transportul cu avionul. Racheta poate transporta pasageri dintr-un punct în altul al planetei în aproximativ 30 de minute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.