Cum optimizezi automat un smartphone Samsung pentru a se mișca mai rapid și a elibera spațiu de stocare

Acest scurt tutorial vă arată cum să optimizați fără efort un smartphone Samsung.

Smartphone-urile cu Android au prostul obicei de a deveni mai lente cu trecerea timpului. Numeroasele aplicații instalate și spațiul de multe ori insuficient de stocare își spun cuvântul asupra modului în care rulează sistemul de operare.

Din fericire, unii dintre producători au sesizat acest lucru și au inclus, pe lângă zeci de aplicații inutile, și instrumentele necesare optimizării anumitor parametrii de care depinde în bună parte funcționarea optimă a telefonului.

Acesta este și cazul smartphone-urilor Samsung. Telefoanele celui mai apreciat producător de dispozitive mobile cu Android pune la dispoziția utilizatorilor opțiunile necesare curățării și optimizării smartphone-ului.

În meniul Settings al smartphone-urilor Samsung lansate în ultimii ani există o opțiune numită Device Maintenance. Aceasta se ocupă de cinci aspecte: bateria, profilul de funcționare, spațiul de stocare, memoria și securitatea.

Smartphone Samsung - Device Maintenance

Toate cele 5 aspecte pot fi optimizate automat prin simpla apăsare a butonului Optimize Now.

Însă, cei care doresc se pot ocupă și manual de fiecare din cele 5 categorii în parte.

La baterie, utilizatorul poate alege unul din cele trei profiluri disponibile. Fiecare din cele trei realizează un anumit compromis între performanță și autonomie. De exemplu, cel mai rigid dintre acestea, va opri majoritatea funcțiilor telefonului pentru a o crește semnificativ durata de viață a bateriei.

Profilurile de funcționare operează într-un mod similar. Fiecare profil include optimizări gândite special pentru ca o anumită activitate să funcționeze mai bine decât cu setările standard. Există profiluri pentru jocuri, filme etc.

Pentru eliberarea spațiului de stocare instrumentul disponibil pe un smartphone Samsung va șterge cache-ul și fișierele temporare lăsate în urmă de diverse aplicații.

Al patrulea aspect, cel care vizează memoria, sugerează anumite aplicații care rulează în fundal și care pot fi închise pentru a elibera memorie RAM. Această funcție este utilă atunci când memoria disponibilă este insuficientă.

În fine, ultimul aspect privește securitatea și are la bază antivirusul Knox al celor de la Samsung. Dacă utilizatorul este suficient de educa în ceea ce privește folosirea în siguranță a unui dispozitiv conectat la internet, antivirusul nu este necesar pe smartphone.

One thought on “Cum optimizezi automat un smartphone Samsung pentru a se mișca mai rapid și a elibera spațiu de stocare”

  1. I know. 🙂 Le am pe amandoua tocmai pentru ca fiecare dintre ele are avantaje si dezavantaje. Unul e mai deschis (Android-ul) dar fiind deschis, lasa loc pentru fiecare producator in parte sa si-l optimizeze (sau nu) dupa cum cred de cuviinta. iOS-ul pe de alta parte e intruchiparea closed sorce-ului, dar tocmai pentru ca ai aceeasi companie care face si hardware-ul si software-ul, ai avantajul de a avea un produs ceva mai unitar si mai bine optimizat. Si e absolut normal sa fie asa. In rest, cu drag. Ma bucur ca am putut sa contribui cu cateva idei la o posibila solutionare a problemei. 🙂 Daca mai ai intrebari, suntem aici sa incercam sa ajutam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.