Pocket pentru Android – lista ta cu articole de citit

Unora dintre voi ar putea sa le sune cunoscut numele "Read it Later" – un serviciu care iti permite sa creezi o lista de materiale, stiri sau articole, pe care sa le citesti mai tarziu. Asta daca nu ai timp sa le citest atunci cand le descoperi. Ei bine, Read it Later se numeste acum Pocket. Si este gratuit.

Aplicatia Pocket pentru Android este doar o parte a serviciului cu acelasi nume. Acesta este disponibil pe toate dispozitivele de la calculatoare la tablete si functioneaza cel mai bine in duet.

pocket

Serviciul Pocket mentine o singura lista de articole, indiferent ca salvarea lor a fost facuta pe telefon sau pe calculator. Poti salva un articol de pe calculator, din browser-ul web, si-l ai pe telefon. Sau invers.

Pentru browserele de desktop exista extensii. De exemplu, pentru Google Chrome exista Pocket for Chrome, pentru Firefox exista Read it Later (si alte extensii). Daca ai ajuns pe o pagina cu un articol interesant, dar nu ai timp sa-l citesti atunci, folosind una din extensiile amintite il salvezi pe lista de citit mai tarziu. Ma tarziu poti citi acel articol fie din browser-ul web de pe calculator, fie de pe telefon. Este valabila si viceversa: poti salva un articol pe telefon, pentru a-l citi mai apoi pe calculator.

pocket-android (2)pocket-android (3)

Revenind la aplicatie, aceasta ofera numeroase facilitati utile. Poate cea mai importanta este suportul offline. Odata activat, vei putea citi articolele salvate si cand nu ai conexiune la Internet.

Articolele salvate pot fi organizate pe tag-uri. In acest fel, poti citi la un moment dat doar articole dintr-un anumit domeniu. Exista, bineinteles, si functie de cautare. Lista de articole salavate poate fi impartita si in functie de continut: articole cu video, articole cu poze si articole doar cu text.

pocket-android (1)pocket-android (4)

Odata citit un articol, acesta poate fi arhivat (nu mai apare in lista dar poate fi regasit mai tarziu) sau sters definitiv.

Paginile vor fi formatate special pentru a fi citite usor pe telefon. Textul este usor de citit si poate fi configurat: poti alege un font mai mare sau mai mic ori o spatiere mai mare sau mai mica a caracterelor. Poti alege culoarea textului si a fundalului. De exemplu, daca ti se pare usor de citit, poti opta pentru un text gri deschis pe fundal negru, caz in care si consumul bateriei va fi mai mic.

pocket-android (6)pocket-android (5)

Nu lipsesc nici clasicile optiuni de share. Orice articol poate fi dat pe Twitter, Facebook , mail etc.

Pocket este o aplicatie care n-ar trebui sa lipseasca de pe telefonul celor care citesc mult pe Internet. Faptul ca merge in tandem cu extensiile de Chrome si Firefox, alaturi de suportul offline si de optimizarea pentru ecranul telefonului fac din Pocket o aplicatie extrem de utila.

Descarca Pocket pentru Android

google-playqrcode

2 thoughts on “Pocket pentru Android – lista ta cu articole de citit”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.