Panasonic revine pe piata europeana cu Eluga, un smartphone rezistent la apa si praf

Cu bucurie in glas si aplauze la scena deschisa, Europa saluta debarcarea celor de la Panasonic. Eluga, noul lansatul smartphone cu Android, reprezinta intoarcerea pe batranul continent a celor de la Panasonic, pe piata smartphone-urilor.

Panasonic Eluga

Eluga ni se pare un nume nu tocmai fericit. Nu ne spune nimic si nici nu are o rezonanta speciala. Si cred ca impresia este aceeasi indiferent de limba vorbita. Poate doar pentru vreun trib din Africa de Est sa reprezinte ceva.

Dincolo de numele ciudat, este un smartphone care se incadreaza in limitele clasei de top. Dispune de un ecran OLED de 4.3 inch, cu rezolutie de 960 x 540 pixeli. Procesorul are doua nuclee si ruleaza la 1 GHz. Spatiul de stocare intern ajunge la 8 GB si poate fi suplimentat, bineinteles, cu un card microSDHC.

Camera foto a lui Panasonic Eluga are 8 MP si nu este clar deocamdata la ce rezolutie filmeaza. Oricum, este vorba de HD, cel putin, daca nu chiar full HD.

Pe partea de conectivitate nu lipsesc deja clasicele Bluetooth, 3G si Wirless N. Acestora li se adauga un clasic in devenire, si anume, suportul NFC (Near Field Communication).

Toate acestea isi gasesc locul intr-un terminal de 7.8 mm care cantareste doar 103 grame. Unde mai pui ca este, conform producatorului, rezistent la apa si la praf.

Ca mai toti producatori de telefoane cu Android, nici cei de la mijloc nu se misca prea cu talent cand vine vorba de update-uri. Asa se face ca Panasonic Eluga va fi vandut initial cu Android 2.3 Gingerbread. Abia in vara se face trecerea la Android 4, Ice Cream Sandwich.

Poze cu Panasonic Eluga

Panasonic ElugaPanasonic ElugaPanasonic ElugaPanasonic ElugaPanasonic ElugaPanasonic Eluga

via

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.