Galaxy Note 8 – caracteristici tehnice, preț, totul despre noul smartphone Samsung

Samsung a lansat smartphone-ul Note 8, urmașul problematicului Note 7, device-ul retras de pe piață în urma repetatelor probleme cu bateria.

Dotări tehnice Note 8

Note 8 este primul telefon Samsung dotat cu două camere foto, ambele de 12 MP: o cameră cu lentilă standard și diafragmă f/1.7 și una de tip tele cu o diafragmă f/2.4.

NOTE 8

Noul smartphone Samsung este mai mare decât S8, având un ecran Super AMOLED de 6,1 inch. Display-ul este de tip Infinity, acoperind cea mai mare parte a zonei frontale.

În România, Note 8 va fi dotat cu chipset-ul Exynos 8895, produs chiar de Samsung.  Va avea 6 GB memorie RAM și un spațiu de stocare de 128 GB sau 256 GB, în funcție de versiunea aleasă.

NOTE 8

Telefonul dotat cu Android 7.1 are o baterie de 3.300 mAh care suportă Quick Charging atât prin conectorul USB-C, cât și wireless.

Preț și disponibilitate NOTE 8

În România, Vodafone și Orange au anunțat deja ofertele pentru precomenzi disponibile până pe 14 septembrie.

NOTE 8

Vodafone: 259 euro cu abonament Super Red 89 pe doi ani și 969,01 euro fără abonament.

Orange: 535,50 euro, cu abonament Orange Me 43.

NOTE 8

Galaxy Note 8, care este certificat IP68 pentru rezistență la apă și praf, va intra pe piață în a doua jumătate a lunii septembrie și va costa puțin sub 1.000 de euro.

Pentru cine este

Note 8

Al doilea vârf de gamă al celor de la Samsung după S8 este, cum era de așteptat, diferențiat de producător printr-o serie întreagă de caracteristici.

În primul rând cele două camere foto, dar și cei 6 GB de memorie RAM.

Galaxy NOTE 8

Pe de altă parte, dincolo de faptul că este puțin mare, designul este similar, inclusiv ecranul Infinity Display este același ca la S8.

Cum Note 8 costă undeva în jurul a 1.000 de euro, se ridică întrebarea dacă rentează achiziționarea lui, fie și pentru fanii companiei.

Samsung Galaxy NOTE 8

Dacă e doar să-l comparăm cu Galaxy S8, al cărui preț a scăzut în prezent la 3.000 de lei, e o diferență de cam 1.500 de lei care nu prea se justifică pentru un sistem foto care nu a produs o diferență calitativă majoră față de camerele de până acum și pentru 2 GB de memorie RAM în plus.

Sigur, mașinăria de marketing Samsung va reuși să-și tureze motoarele și să genereze dorința de cumpărare. Însă, achiziția nu este justificată din punctul de vedere al unui utilizator rațional.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.