Nokia N9, ruland Android

Nokia-N9-Android-1

Am testat Nokia N9. Este un dispozitiv superb ca si constructie. Singura problema este sistemul de operare: MeeGo.  Este un sistem decent, peste Symbian, dar nu se poate compara cu Android sau iOS. In aceasta ordine de idei, sa pui Android pe Nokia N9 pare o idee foarte buna, cu conditia sa ruleze bine.

Alexey Roslyakov face parte din echipa de developeri NITDroid. El a reusit sa instaleze Android pe Nokia N9. Si vorbim de cea mai recenta versiune de Android, Ice Cream Sandwich. Nici Samsung si HTC nu au reusit sa-si actualizeze telefoanele la aceasta versiune, pana acum.

Nu se mentioneaza deocamdata cat de bine ruleaza ICS pe Nokia N9 si nici ce aplicatii sau facilitati au probleme. Se  stie insa ca se lucreaza la un mod dual boot, prin care utilizatorul sa poata rula la alegere fie MeeGo, fie Android.

Nokia N9 cu Android este exact ceea ce si-au dorit fanii Nokia: cel mai bun sistem de operare pentru cel mai bun producator de telefoane. Din pacate, Nokia a ales altceva. Vom vedea in 2-3 ani cat de buna a fost aceasta alegere.

Sursa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.