Navigator GPS Android, ce solutii de navigare GPS avem pe Android

In afara de Google, niciun alt mare nume nu isi da silinta sa dezvolte un navigator GPS pentru Android cat de cat decent. De ce? Pai e simplu? Producatorul de GPS-uri are intentia sa vanda propriile GPS-uri, ca pachet complet, hardware si software, nu sa vanda doar aplicatia.

Este evident o logica comerciala la mijloc, iar smartphone-ul, ca si in alte cazuri, este marele dusman al producatorilor de GPS-uri. Nu doar acestia tind sa ramana fara paine din cauza telefoanelor inteligente ci si alte segmente de piata sunt lovite serios, cum ar fi cel al player-elor MP3. De ce sa mai cumperi un player MP3, cand poti foarte bine sa asculti muzica pe telefon?

Acestea fiind spuse, solutiile de navigare GPS pentru Android nu sunt asa multe. In fruntea listea este, bineinteles, iGO. Din pacate, aplicatia oficiala nu si-a facut inca loc in mod oficial in Google Play. Exista insa cai alternative, dar nu tocmai logice, pentru procurarea ei.

Garmin Navigator ar putea fi alta solutie de navigator GPS pe Android. Aplicatia ste gratuita dar, din pacate, ofera un numar limitat de facilitati. Daca vrei mai mult, trebuie sa achizitionezi pachetul Premium. In pachetul premium se regasesc functii precum navigarea turn by turn, informatii despre trafic, o baza mare de date cu puncte de interes, etc.

Problema este ca pachetul premium este destul de scump. Pentru 6 luni de functionare trebuie sa platesti 50 de dolari. Partea buna este ca, il poti cumpara si doar pe o perioada de o luna, pentru a-ti acoperi concediul. In acest caz platesti doar 10 dolari.

MapFactor Navigator este un navigator GPS pentru Android destul de nou. In fapt, este inca in stadiu Beta, dar promite mult. Este gratuita si aplicatia, si toate functiile oferite, care nu sunt deloc putine.

Acest navigator GPS foloseste datele furnizate de OpenStreetMaps, o baza de date GPS furnizate gratuit. Ofera, printre altele, navigare turn by turn, ghidare vocala si puncte de interes. Si, da, are harti si pentru Romania.

MapFactor Navigator

Un alt navigator GPS de Android destul de capabil este Sygic: GPS Navigation. Ofera cam toate functiile unei aplicatii GPS complete, inclusiv cladiri 3D pentru marile orase.

Din pacate, nu este o aplicatie gratuita, dar poate fi folosita gratuit primele 14 zile ca sa-ti dai seama daca merita sau nu sa o cumperi.

Wisepilot-GPS Navigator este o aplicatie pe care o gasiti preinstalata pe unele modele Sony Xperia. Pentru restul lumii este disponibila contracost. Ce am remarcat la aceasta aplicatie, dincolode setul standard de facilitati, este interfata bine gandita, simpla, care face foarte usoara accesarea facilitatilor disponibile.

Acestea sunt doar cateva dintre aplicatiile de navigare GPS pentru Android. In Google Play pot fi gasite zeci astfel de aplicatii, dar majoritatea din ele sunt extrem de slabe. Si nu doar ca sunt foarte slabe, dar mai cer si bani.

Sfatul nostru este ca, inainte sa cumparati o aplicatie de navigare GPS Android, sa-i dati o sansa lui Google Maps. S-ar putea sa remarcati ca este suficient de bun pentru ceea ce aveti nevoie, iar hartile sa fie si ele de actualitate. In plus, anumite zone ale hartilor pot fi accesate in Google Maps si fara sa fii conectat la Internet.

One thought on “Navigator GPS Android, ce solutii de navigare GPS avem pe Android”

  1. Buna ziua…eu am descarcat pe androidul meu aplicatia gps Mapfactor navigator,totul e ok aplicatie e foarte buna si promite multe numai ca vocea de ghidare e setata in engleza si nu stiu cum as putea sa onsetez in romana. Va rog frumos daca stiti cateva instructiuni m-ar ajuta enorm ..va multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.