LG Optimus G, varful de gama LG a fost lansat oficial

LG a anutat noul varf de gama, Optimus G, departe de razboaiele dintre Samsung si Apple sau nelinistea celor de la Nokia. LG tace si-si vede treaba.

LG Optimus G va avea un procesor Qualcomm Snapdragon S4 Pro, cu patru nuclee si o frecventa de 1.5 GHz. Puterea acestuia va beneficia din plin de cei 2 GB de memorie RAM.

Ecranul de 4.7 este de tip True HD IPS PLUS, cu 1280×768 pixeli rezolutie si un raport al imaginii de 15:9.

LG-Optimus-G (1)

Se pare nu are slot microSD, dar cei 32 GB ai spatiului intern de stocare ar trebui sa fie suficienti pentru majoritatea utilizatorilor.

Camera foto are 13 MP, autofocus si LED. Aceasta camera are o apertura minima de f2.4 ceea ce se traduce, teoretic, prin poze mai clare in conditii de iluminare slaba. De asemenea, poate filma in format full HD. Camera frontala este de 1.3 MP.

LG Optimus G are o baterie integrata (nu poate fi inlocuita) de 2100 mAh.

Din randul conexiunilor nu lipsesc WiFi, Bluetooth 4.0, A-GPS, NFC si MHL.

Terminalul cantareste 145 de grame si are 8.45 mm grosime.

LG-Optimus-G (2)

Designul este simplu si elegant. Partea frontala este ocupata in cea mai mare parte de ecran, sub acesta existand trei butoane capacitive. Spatele este dotat cu tehnologie Crystal Reflection, care genereaza paternuri diferite in functie de unghiul din care este privit.

Cei de la LG se lauda cu o multine de noutati aduse la nivelul sistemului de operare, mai precis a temei proprii aplicate Android-ului. Ca tot am ajuns la acest capitol, trebuie spus ca LG Optimus G va fi vandut cu Android 4, urmad ca abia ulterior sa primeasca update-ul la 4.1.

Din nou, producatorii dovedesc ca nu pot tine pasul cu ritmul de dezvoltare al Android-ului impus de Google. Poate ca n-ar fi o idee rea ca Google sa impuna niste reguli stricte, spre binele utilizatorului, si in aceasta directie.

LG Optimus G a fost lansat in Coreea, urmand ca pana la finele anului sa ajunga si in Europa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.