LG G5

LG G5 – dotări tehnice, preț, impresii

LG G5 este unul dintre cele mai interesant smartphone-uri văzute în ultimii ani, un smartphone care are imprimată dorința celor de la LG de a se diferenția, dorință care s-a observat și în anii trecuți dar parcă acum este mai vizibilă ca oricând.

Vorbim de un smartphone cu Android care are doar 8 mm în zonele cele mai groase și cântarește 159 de grame. Dar asta este esențial. Ci faptul că LG a creat un smartphone care arată bine, fără a copia de la alții.

De exemplu, benzile menite să nu blocheze semnalul din cauza carcasei metalice, deși există, nu sunt vizbile ca la toate telefoanele de top din ultimi ani.

Construit din aluminiu, LG G5 păstrează abordarea cu butonul de power pe spate. Butonul de power integrează și cititorul de amprente.

LG a reușit, spre deosebire de Samsung, să doteze noul top de gamă cu un port USB-C care poate fi folosit nu doar pentru alimentare, ci și pentru conectarea diverselor accesorii.

Vorbind de accesorii, trebuie spus faptul că LG G5 este un telefon modular, în sensul că permite scoaterea și înlocuirea bateriei, precum și adăugarea unor module, pe care LG le numește ”prieteni” și care pot aduce diverse facilități suplimentare.

Un astfel de accesoriu este grip-ul pentru fotografierea cu o singură mână. Include declanșator pentru foto și video plus o baterie de 1400 mAh care se adaugă la 2800 ai telefonului.

De asemenea, va mai fi disponibil un convertor ce are și rol de amplificator, realizat în colaborare cu Bang & Olufsen, care va fi însoțit și de o pereche de căști.

LG G5 and Friends

LG Cam Plus

LG G5 front

LG G5 dotări tehnice

Ecran: 5,3 inch, rezoluție QHD
Procesor: Qualcomm Snapdragon 820
RAM: 4 GB
Stocare: 32 GB
Card micro SD
Foto: 16 MP respectiv 8 MP
Baterie: 2,800mAh battery, interschimbabilă
Dimensiuni: 149.4 x 73.9 x 7.7 mm
Greutate: 159 grame

LG G5 va fi disponibil în luna aprilie și tot atunci vom afla probabil și prețul de vânzare.

One thought on “LG G5 – dotări tehnice, preț, impresii”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.