iPhone 5

Apple a lansat iPhone 5, așa cum cum se aștepta toată lumea. Ce aduce nou, dacă se confirma zvonurile, dacă se ridica la inaltimea asteptatilor, când si la ce preț va ajunge in România, veți afla din acest articol.

iphone-5 (1)

Constructie, ecran

Asadar iPhone 5 are intr-adevar ecran de 4 inch, cu aspect 16:9, asa cum s-a zvonit. Rezolutia ecranului este 1136 x 640, adica 326 ppi. In termeni calitativi, cei de la Apple sustin ecranul beneficiaza de o mai buna saturatie a culorilor.

Apple se lauda ca este cel mai subtire smartphone, cu cei 7.6 mm pe care ii masoara. Noul iPhone cantareste 112 grame.

Specificatii tehnice

In ciuda amenintari cu procese din partea Samsung si HTC, iPhone 5 vine cu suport LTE.

Cum era de asteptat, iPhone 5 are la baza un procesor A6 care, conform Apple, ar fi de doua ori mai rapid decat anterioara versiune.

iPhone 5 vine si cu un nou conector, mai mic. Cu aceasta ocazie Apple va mai vine cateva sute de milioane de adaptoare pentru cei cu dispozivite Apple vechi.

Camera foto

Camera foto are 8 MP si o apertura minima de f 2.4. Asta ar putea facilita realizarea unor poze mai bune in conditii slabe de iluminare prin deschiderea mai mare a diafragmei.

Tot confrom Apple, si ramane de vazut in realitatea, noua camera ar realiza cu 40% mai repede fotografiile.

De asemenea, filmarea se poate face la calitate full HD, iar in timpul filmarii se pot face si fotografii.

Disponibilitate si pret

iPhone 5 va fi disponibil alb si negru. Precomenzile pot fi facute incepand cu 14 septembrie. America si tarile din Europa de vest il vor primi pe 21, urmand ca restul lumii, inclusiv Romania, sa-l vada la fata pe 28 septembrie.

iPhone 5 va fi comercializat la aceleasi preturi ca iPhone 4S adica 200, 300 respectiv 400 de dolari pentru versiunile de 16, 34 si 64 GB. Aceste preturi sunt valabile la contracte.

Poze iPhone 5

iphone-5 (1)iphone-5 (2)iphone-5 (2)iphone-5 (3)iphone-5 (4)iphone-5 (5)iphone-5 (6)iphone-5 (7)iphone-5 (8)iphone-5 (9)iphone-5 (10)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.