Haiducii Android-ului: magazin de aplicatii izgonite de Google

Koushik Dutta face parte din echipa care se ocupa de popularul mod CyanogenMod pentru Android. Acesta a anuntat ca lucreaza un magazin de aplicatii care va include toate produsele neacceptate, din diverse motive, de Google.

Este vorba de aplicatii care au pe nedrept probleme cu drepturile de autor sau care nu sunt acceptate de operatori, dar si de ROM-uri custom pentru Android. Majoritatea acestor aplicatii au a face, intr-un fel sau altul, cu rootarea telefoanelor, actiune care nu este deloc pe placul producatorilor si a operatorilor GSM.

Principiul lui Koushik Dutta este cat se poate de simplu si valid: daca ti-ai cumparat un produs trebuie sa ai libertatea de a-l folosi asa cum iti doresti.

Deocamdata nu se stie sau nu a fost ales un nume pentru viitorul magazin de aplicatii.

Evident ca producatorii au tot interesul sa livreze telefoanele cu o multime de aplicatii preinstalate, pentru care primesc bani. Si aici sunt doua probleme: multe aplicatii preinstalate sunt inutile pentru o parte a utilizatorilor si imposibilitatea dezinstalarii acestora, fara rooting.

Ramane de vazut daca acest priect va avea succes si, mai ales, daca va rezista atacurilor venite din partea producatorilor, operatorilor si, nu in ultimul rand, a celor de la Google.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.