Google Docs pentru Android, acum cu suport offline

Google Docs este cea mai populara suita office online la ora actuala, putine produse concurente putandu-se lauda un numar asa mare de utilizatori. Cum este si normal, cei de la Google dau mai multa atentie aplicatiei Google Docs pentru Android, decat celei pentru iOS. Cea mai noua versiune vine cu doua noutati importante: suport offline si optimizare pentru tablete.

Suportul offline inseamna ca utilizatorul poate avea acces la documente si atunci cand nu are la dispozitie o conexiune la Internet.

google-docs

Cei de la Google au ales o modalitate inspirata, spunem noi, de sincronizare a documentelor. Vor fi disponibile offline doar acele documente pe care utilizatorul le-a marcat ca atare, folosind optiunea "make offline". Un document marcat astfel va fi copiat pe telefon iar la fiecare viitoare conectare la internet, pe wireless, vor fi sincronizate modificarile, astfel incat versiunea locala sa fie identica cu cea de pe serverele Google.

Daca s-ar fi facut o sincronizare ca in cazul lui Gmail, pentru toate fisierele dintr-o anumita perioada de timp, cantitatea de informatii sincronizate ar fi fost mai mare. Asta ar fi insemnat trafic mai mare si consum crescut al bateriei.

Am testat noua vesiune de Google Docs pentru Android pe Galaxy S Plus si nu am putut folosi offline documentele markate ca atare. De fiecare data cand am incercat sa accesam documentul respectiv, aplicatia se inchidea fortat.

A doua imbunatatire de care a avut parte aplicatia Google Docs pentru Android este optimizarea interfetei pentru ecranele cu rezolutie mare. E vorba aici in principal de tablete.

 

Poze Google Docs pentru Android

google-docs-android (1)google-docs-android (2)google-docs-android (4)google-docs-android (5)google-docs-android (3)

Download Google Docs pentru Android

Available-on-android-market1qrcode

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.