Despre Galaxy S6

Este acea perioadă a anului care abundă în zvonuri despre flagship-urile ce urmează să fie lansate în 2015. Printre cele mai ”zvonite” telefoane se numără, bineînțeles, Galaxy S6.

În primul rând, se lucrează încă la integrarea corectă a procesorului Snapdragon 810 pe Galaxy S6, care ar crea probleme cu încălzirea. Dacă nu se va reuși acest lucru, s-ar putea apela la o soluție proprie, Exynos, chiar dacă acesta din urmă nu ar fi la fel de performant.

Ecranul ar putea fi de 5.5 sau 5.2 inch, dar, aproape sigur va avea o rezoluție QHD (2560×1440 pixeli). Aceasta nu este neapărat o veste bună. Cum am văzut și la LG G3, dacă nu este dotat cu o baterie pe măsură, rezoluția superioară aduce după sine și o scădere drastică a autonomiei. Iar asta doar pentru marketing, pentru utilizările în practică ale unui ecran QHD sunt limitate.

Nu există niciun dubiu că Galaxy S6 va folosi Android 5 Lollipop de la bun început.

Poate vestea cea mai bună este că Samsung s-a decis în sfârșit să adopte ”soluția Apple” în ceea ce privește cititorul de amprente. În locul unui sistem care presupune alunecarea degetului, noul senzor va funcționa cu o simplă atingere, cum face iPhone de doi ani deja. De asemenea, tot ca la iPhone, noul sistem va fi folosit pentru logarea pe site-uri securizate, accesarea anumitor aplicații sau realizarea securizată a plăților.

În ceea ce privește construcția, dacă e să dăm crezare zvonurilor actuale, Galaxy S6 ar urma să semene cu Galaxy Note Edge și să aibă ecran curba pe laturi, folosit probabil pentru notificări.

Galaxy Note Edge, izvor de inspirație pentru Galaxy S6?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.