Flipboard pentru Android – stiri in format de revista digitala, cu mult stil

Flipboard-LogoFlipboard este o aplicatie care exista de ceva vreme pentru iPhone si iPad si care se pregateste sa se lanseze si pe Android. Deocamdata nu este disponibila in Google Play, noi testand pentru acest articol o versiune beta obtinuta din surse neoficiale.

Pentru americani, acest tip de aplicatie se numeste News Magazine. Noi ii vom spune simplu, revista. Practic, Flipboard este o aplicatie in care citesti posturi din diverse surse, organizate pe categorii. Nu trebuie sa adaugi tu un site, ca intr-un client RSS. Este de ajuns sa alegi domeniile de care esti interesat, iar aplicatia iti va servi cele mai populare subiecte.

Flipboard-Android-homepage1Flipboard-Android-homepage2

Facilitati, functionare

Nu este obligatoriu sa-ti faci un cont desi crearea acestuia are anumite avantaje precum salvarea setarilor, care vor fi disponibile daca vei reinstala aplicatia sau o vei folosi pe viitor pe alt telefon.

Prmul lucru pe care il vei face cand vei deschide pentru prima oara aplicatia este sa alegi domeniile de interes. Aici poti alege tehnologie, film, muzica, etc. In pagina principala vor fi afisate domeniile alese, evetual chiar pe mai multe pagini, daca ai ales mai multe domenii.

Zona superioara a paginii principale este ocupata de asa-numitele Cover stories. Aici vei gasi subiecte recomandate de producator ca fiind interesante si posturile share-uite de prieteni pe Facebook si Twitter, daca iti vei configura aceste conturi. Legat de cele doua retele sociale trebuie spus faptul ca poti sa si postezi din Flipboard.

In afara de Facebook si Twitter, in Flipboard poti adauga si alte servicii precum Google Reader, Flickr sau Instagram.

Dupa ce alegi un domeniu din pagina principala (cum ar veni coperta revistei), vei citi subiectele corespunzatoare acesteia. De acolo, vei intra pe subiectele individuale pentru a le citi. Acesta este, pe scurt, principiul de functionare al aplicatiei Flipboard.

Flipboard-Android-stire in categorieFlipboard-Android -stire pagina 1Flipboard-Android -stire pagina 2

Daca faci o vizita in pagina de setari, poti seta un serviciu de salvat stirile pentru a fi citite mai tarziu. Poti alege intre Instapaper, Poket (fostul Read it Later) si Readability. Tot de aici poti alege dimensiunea textului.

Aplicatia poate fi folosita si in mod full screen, pentru mai mult spatiu alocat textului propriu-zis. Nu lipseste nici functia de cautare, care-ti permite sa cauti in toate categoriile de stiri.

Flipboard-Android -settingsFlipboard-Android -cautareFlipboard-Android -meniu1Flipboard-Android -meniu2

Interfata

Nu atat functiile oferite, ci interfata ne place in mod special la Flipboard. Este gandita sa simuleze o revista cu poze mari si titluri de schioapa.

Acestei arome analoage i-au fost adaugate functii moderne. Asa se face ca, pentru a trece de la un subiectul la altul vei face swipe (trasezi o linie cu degetul pe ecran) de jos in sus pentru a merge inainte sau de sus in jos pentru a reveni la un subiect anterior. Trecerea este evidentiata printr-un efect care iti aminteste de schimbarea paginilor din calendarul de birou.

Pentru cei care nu cunosc aplicatia de iPhone sau iPad, Flipboard este o experienta noua, catre trebuie cel putin incercata. Pentru a instala Flipboard, puteti descarca fisierul APK de aici si sa-l copiati pe telefon.

3 thoughts on “Flipboard pentru Android – stiri in format de revista digitala, cu mult stil”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.