FHM EURO2012, aplicatie romaneasca dedicata Campionatului European de fotbal

Campionatul European de fotbal bate la usa iar cea mai buna idee a gadgetarului microbist ar fi sa se pregateasca cu o aplicatie potrivita. Nu, nu va recomandam aplicatia oficiala care a cazut victima a drepturilor de autor si nu (mai) este disponibila utilizatorilor din tara noastra. Va supunem atentiei, FHM EURO2012, o aplicatie romaneasca care ne-a depasit cu foarte mult asteptarile.

FHM EURO2012 este o aplicatie la care se vede ca s-a muncit. Nu este facuta in graba si nici nu este superficiala. Din pacate, descriere publicata de cei de la Sanoma Hearst Romania in Google Play nu reuseste sa scoata in evidenta calitatile acestei aplicatii.

official-euro-2012-mascot

Inainte de toate, trebuie spus ca FHM EURO2012 functioneaza doar in format wide. Asa a fost gandita interfata si nu putem spune ca a fost o decizie rea. Am testat-o pe un smartphone dar banuim ca cel mai bine arata pe o tableta.

De asemenea, o alta mentiune de inceput se refera la faptul ca informatiile sunt incarcate de pe un server, nu exista in cadrul aplicatiei. Cu alte cuvinte, este necesara o conexiune la Internet.

Primul lucru pe care il vei face cand vei deschide pentru prima oara aplicatia este sa-ti alegi o echipa favorita. Nu ne este inca foarte clar ce rol are aceasta alegere dar banuim ca are legatura cu notificarile pe care poti opta sa le primesti. Ne vom lamuri pe parcursul turneului final.

FHM EURO2012 are urmatoarele sectiuni principale, vizibile la apasarea butonul Menu al telefonului: meciuri, stiri, grupe, stadioane, jucatori, echipe, istorie, minge, notificari si setari. Chiar daca numele sectiunilor vorbeste de la sine, vom prezenta in amanunt continutul fiecareia.

Meciuri

La meciuri gasim listate in ordine cronologica meciurile de la Campionatul European din Polonia si Ucraina. Aici vei intra cand vrei sa vezi cand si la ce ora se disputa o anumita partida.

FHM EURO2012 (2)

Stiri

Sectiunea de stiri nu este atat de bogata pe cat ne-am fi dorit. La data publicarii acestui review, in aplicatie exista numai 10 stiri. Acestea sunt toate preluate de pe site-ul onlinesport.ro.

Exista unele mici nereguli la parsarea stirilor, precum afisarea unor bucati de cod HTML. Trecerea de la o stire la alta se poate face printr-un simplu Swipe, dovada a faptului ca la originea aplicatiei sta cineva care are o experienta destul de mare in domeniul aplicaiilor mobile.

FHM EURO2012 (3)FHM EURO2012 (4)

Grupe

Dupa parerea noastra sectiunile Meciuri si Grupe ar fi mers impreuna pentru ca unele informatii sunt duplicate. Si aici putem vedea meciurile care urmeaza sa se desfasoare, cu data si ora, respectiv scor pentru partidele deja disputate.

In plus fata de sectiunea Meciuri, aici avem clasamentul din grupe si meciurile din fazele eliminatorii.

FHM EURO2012 (5)FHM EURO2012 (9)

Stadioane

Cei care vor mai mult decat ore de desfasurare, scoruri si clasamente au la dispozitie mai multe sectiuni, printre care si Stadioane, in care sa-si satisfaca setea de informatii generale.

Aici gasim lista stadioanelor pe care se vor desfasura meciurile de la Campionatul European, o serie de informatii despre acestea si cateva poze la fiecare.

FHM EURO2012 (10)FHM EURO2012 (11)

FHM EURO2012 (12)FHM EURO2012 (13)

Jucatori

Nationalitatea, varsta, pozitia si numarul de convocari la echipa nationala sunt datele pe care le poti consulta in aceasta sectiune. Fiecare profil de jucator contine si o poza ce poate fi marita.

FHM EURO2012 (8)FHM EURO2012 (14)

Echipe

Aceasta sectiune ofera informatii geopolitice despre tara, precum si drumul parcurs de echipa pentru calificarea la turneul final. Fiecare pagina de echipa include si cateva poze.

FHM EURO2012 (6)FHM EURO2012 (7)

Istorie

Iubitorii de date statistice si istorie vor gasi aici informatii despre campionatele precedente. La fiecare campionat vei citi despre perioada si tara in care s-a desfasurat, castigatoarea si vicecampioana, precum si cateva date care au caracterizat turneul respectiv. De exemplu, despre Campionatul European din 1972 aflam ca gazda a fost aleasa prin tragere la sorti dintre natiunile calificate in semifinale (probabil este vorba de semifinalele turneului anterior).

FHM EURO2012 (15)FHM EURO2012 (16)

Minge

Este cu siguranta o sectiune la care nu ne asteptam. De aici alfam informatii despre… mingea oficiala folosita la turneele finale europene.

FHM EURO2012 (17)FHM EURO2012 (18)

Notificari

In aceasta sectiune utilizatorul poate activa sau dezactiva notificarile pe care doreste sau nu sa le primeasca. De asemea, poate alege pentru ce sa fie notificat: inceputul meciului (la o anumita perioada de timp inainte) sau modificarile de scor. Mai ramane sa vedem si in practica, pe parcursul campionatului, cum functioneaza aceste notificari.

FHM EURO2012 (19)FHM EURO2012 (20)

Pagina de setari contine un fomular de feedback si informatii despre producator.

Interfata aplicatiei este placuta. Background-ul verde nu distrage atentia, iar elementele sunt aranajate destul de bine in pagina. De asemenea, nu am intampinat probleme de instabilitate, aplicatia nu ni s-a blocat niciodata pana in momentul publicarii acestui review.

Critica noastra vizeaza structura aplicatiei. Ar trebui putin regandite sectiunile. In plus, mai multa informatie nu strica niciodata. In rest, este cu mult peste ceea ce ne-am fi asteptat, una dintre cele mai bune aplicatii romanesti de Android.

FHM EURO2012 poate fi folosita de microbisti in tandem cu FotMob, o aplicatie despre care avem de gand sa scriem in viitorul apropiat. FotMob ofera informatii in timp real despre meciurile de fotbal, inclusiv cele de la Euro 2012.

Descarca FHM EURO2012

google-playqrcode

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.