Dropsync – face ceea ce ar fi trebuit sa faca Dropbox de la bun inceput

Nu-i asa ca, utilizator impatimit de Dropbox fiind, urasti sa nu poti sa selecta folderele care sa fie sincronizate? Esti legat de folder-ul Dropbox si se sincronizeaza doar ce pui acolo. La fel si pe telefon: sincronizarea instant se face doar pentru folder-ul in care sunt salvate fotografiile.

Din fericire, exista solutii alternative care vin sa umple golurile lasate de aplicatia oficiala. Dropsync este o aplicatie de Android care iti permite sa alegi ce foldere vrei tu sa fie sincronizate cu Dropbox.

Dropsync

Sincronizarea se face in ambele sensuri, atat de pe telefon catre online, cat si invers. Poti opta pentru sincronizare automata, la anumite intervale de timp, sau poti alege sa sincronizezi manual.

Exista si functia de sincronizare instanat: in momentul in care pui un fisier nou intr-un director ales pentru sincronizare, continul acestuia va fi automat copiat pe serverele Dropbox.

Dropsync este doar un mijloc in sine, nu are caracteristicile unei aplicatii obisnuite de Android. Nu are sectiuni, meniuri sau o interfata atragatoare.

Primul pas pe care trebuie sa-l faci cand deschizi Dropsync pentru prima oara este "sa legi" aplicatia la contul tau de Dropbox. Adica sa-i acorzi drepturi de citire si scriere pe spatiul tau de pe serverele Dropbox.

Pasul doi este sa adaugi folderele dorite pentru sincronizare. Si aici trebuie prima oara sa selectezi folderul local (de pe telefon) iar apoi folder-ul de pe Dropbox. Este atat de simplu.

La captitolul configurare merita sa mentionam mai multe optiuni:

  • Poti seta filtre prin care anumite fisiere sa nu fie sincronizate. De exemplu, poti crea un filtru prin care fisierele cu extensia .avi sa nu fie sincronizate;
  • Poti alege dimensiunea maxima a fisierelor ce vor fi sincronizate;
  • Poti opta sa nu fie sincronizate fisierele ascunse;
  • Poti alege conexiunile pe care sa fie facuta sincronizarea (WiFi, 3G);
  • Poti alege ca sincronizarea sa fie facuta doar cand telefonul este alimentat de la priza sau cand bateria este incarcata peste un anumit nivel;
  • Poti dezactiva sincronizarea in roaming;
  • Poti dezactiva notificarile pentru a nu fi atentionat de fiecare data cand se face sincronizarea.

Si acum partea proasta. Exista doua versiuni de Dropsync: una gratuita, alta pe bani. Cea gratuita (ai ghicit!) are anumite limitari: nu poti alege decat un folder pentru a fi sincronizat, nu poti sincroniza fisiere mai mari de 5 MB si are reclame.

Versiunea completa costa 17.83 RON. Acesta este singurul aspect pe care il putem reprosa dezvoltatorului. Dropsync este o aplicatie utila dar, raportat la pretul medie al unei aplicatii, este cam scumpa. In opinia noastra ar fi trebui sa coste maxim trei dolari.

dropsync-android (1)dropsync-android (2)dropsync-android (3)dropsync-android (4)

Download Dropsync pentru Android

google-playqrcode

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.