Cum scapi de reclamele afisate de aplicatiile de Android

Unele dintre cele mai mari nemultumiri ale utilizatorilor de Android, legate de aplicatiile gratuite, sunt reclamele. Acestea nu doar ca vor tine ocupat spatiu important din ecran, dar vor duce inevitabil si la un consum mai mare al bateriei.

Din fericire, exista modalitati simple prin care poti sa scapi de reclame. Si vom da prezenta cate o aplicatie pentru telefoane rootate si nerootate.

Pentru telefoanele nerootate

Daca nu te pricepi sau nu ai chef sa-ti rootezi telefonul, blocarea reclamelor se face putin mai anevoios. Nu pentru user, ci din punctul de vedere al aplicatiei.

Pentru telefoanele nerootate recomandam AD Blocker & Data Toggle. Costa doi dolari dar are si o versiune trial.

AD Blocker & Data Toggle

Aceasta aplicatie procedeaza la scoaterea efectiva a referirilor la reclame dintr-o aplicatie deja instalata, crearea unui nou kit de instalare APK, dezinstalarea aplicatiei originale si instalarea celei noi, fara reclame. Este un procedeu ceva mai complicat, dar user-ul nu are de facut decat sa selecteze aplicatia dintr-o lista si sa aleaga optiunea block.

Din experienta va putem spune ca merge bine in majoritatea cazurilor dar exista si exceptii.

Pentru telefoanele rootate

AdFree AndroidDaca ti-ai rootat telefonul, poti apela la AdFree Android.

Nu trebuie sa configurezi nimic la ea. Va functiona automat si va bloca de la sine incercarile aplicatiilor de a se conecta la net pentru tragerea reclamelor. Nu este afecatat conexiune utila la internet a aplicatiei, ci doar cea pentru reclama care se face prin port anume.

AdFree Android este foarte eficienta in blocarea reclamelor. Daca mai observi uneori vreo reclama, este suficient sa actualizezi baza de date apasand butonul Download & Install Hosts si, eventual, sa restartezi telefonul. Este atat de simplu.

Tineti insa cont si de partea morala a blocarii reclamelor care este, pe undeva, similara pirateriei in sensul ca lovesti in sursa de venit a celui care dezvoltat acea aplicatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.