Cum iti organizezi aplicatiile pe foldere in Android

Cand ai multe aplicatii instalate, accesarea rapida a uneia poate deveni frustranta. Orice utilizator are clar in cap locul unde gaseste aplicatiile pe care le foloseste in mod frecvent. Insa, atunci cand vrei sa deschizi o aplicatie mai rar folosita, pe care nu ai adus-o pe desktop, trebuie sa navighezi prin mai multe ecrane virtuale si s-o localizezi.

Poti evita acest incomvenient prin organizarea aplicatiilor instalate pe foldere. Exista mai multe aplicatii care faciliteaza acest lucru. Noi ne vom opri de aceasta data la Go Launcher Ex, o aplicatie despre care am mai scris. Una din numeroasele facilitati ale acesteia este posibilitatea crearii folderelor.

Foldere si foldere

Pentru crearea unui folder intri in meniul cu aplicatii (Go Launcher Ex il numeste App Drawer), apesi butonul Menu si alegi optiunea New folder.

Se va deschide o lista cu toate aplicatiile instalate pe telefon. Aici vei bifa aplicatiile care vor face parte din folder-ul respectiv. Tot aici poti alege si numele folder-ului. Evident, ambele operatiuni pot fi refacute si ulterior, in sensul ca poti oricand sa redenumesti folder-ul si sa adaugi respectiv sa elimini aplicatii dintr-un folder.

Foldere si pe desktop

Folderele create pot fi aduse si pe desktop pentru a fi mai usor accesate. Iar acest lucru se face la fel ca in cazul oricarei aplicatii obisnuite.

Go Launcher Ex folders (1)Go Launcher Ex folders (2)Go Launcher Ex folders (1)

Ca principiu general, pentru o utilizare eficienta a folderelor, este bine ca acestea sa  fie pe o anumita tema. De exemplu, in folder-ul Multimedia includem toate aplicatiile care au legatura cu muzica, filmele si pozele. Daca folosim multe aplicatii Google, putem sa cream un folder special pentru el. Ideea este sa avem o organizare logica pentru a sti rapid in ce folder gasim o anumita aplicatie.

Tutorial video

4 thoughts on “Cum iti organizezi aplicatiile pe foldere in Android”

  1. Cu Go Launcher Ex poti sa pui unde vrei tu folderele create. Fie pe desktop, fie in meniul de aplicatii.

  2. vreau sa stiu si eu cum se numeste tema din pozele de deasupra filmului de prezentare.multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.