Cum instalezi programe din Android Market, de pe calculator

In unele situatii, pentru anumite operatiuni, preferam confortul unui laptop sau al unui calculator in ciuda unui smartphone. De exemplu, putem instala aplicatii pe un telefon cu Android, fara a ne atinge de el. Doar prin intermediul calculatorului.

Acest lucru este posibil pentru ca cei de la Google, au oricand acces la informatiile de pe telefonul tau, daca esti conectat la Internet. In acelasi fel poti instala aplicatii pe telefon, de pe orice calculator conectat la Internet, fara a fi necesara o confirmare suplimentara.

lista de telefoane

Conditii

Ca sa poti instala aplicatii de pe calculator, trebuie sa bifezi cateva conditii.

In primul rand, trebuie sa fii logat in market.android.com cu acelasi cont pe care il folosesti pe telefon in aplicatia Market. In acest fel, Google va sti ce telefon ai, ce sistem de operare foloseste acesta si, prin urmare, ce aplicatii sunt compatibile.

Uneori Google nu detecteaza corect modelul telefonului. De exemplu, in cazul meu, acelasi telefon a fost recunoscut ca trei modele diferite, unul singur fiind cel corect.

In al doilea rand, trebuie sa ai activata optiunea Background data de la Settings – Accounts and sync. Aceasta este cea care permite instalarea aplicatiilor, fara te atinge efectiv de telefon.

Evident, a treia si cea mai logica conditie este sa fii conectat la Internet. Valabil atat pentru calculator, cat si pentru telefon.

Instalare

Instalarea propriu-zisa este foarte simpla, daca indeplinesti conditiile amintite:

  1. Intri pe market.android.com si te loghezi, daca nu esti deja logat, cu contul pe care il folosesti si pe telefon;
  2. Dai install la aplicatia sau jocul pe care vrei sa-l instalezi;
  3. In fereastra care va deschide alegi modelul telefonului tau si apesi butonul Install.

instalarea din android market

Dupa aceea, aplicatia sau jocul respectiv va fi instalat fara a mai fi nevoie sa confirmi pe telefon ca doresti acest lucru. In functie de starea serverelor Google, instalarea poate incepe imediat sau cu o oarecare intarziere. Oricum, dupa instalare vei observa pe status bar notificarea care confirma realizarea acestei operatiuni.

Acest tip de instalare este identic pentru orice tip de aplicatie, indiferent daca vorbim de una gratuita ori de una pe bani. Diferenta este ca, in cazul celei de-a doua, va trebui sa introduci datele cardului. Daca optezi pentru salvarea acestor date, ele vor fi folosite automat la urmatoarea plata pe care o vei face pe orice serviciu Google, nu doar Android Market.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.