Aplicatii optimizate pentru Nexus 7

Nexus 7 a ajuns deja in Romania, chiar daca nu pe cale oficiala. Tableta Google, produsa de Asus, este impresionanta ca performanta raportata la pret. Sigur, est elipsita de unele functii, precum 3G sau camera foto, dar acestea au fost lasate intentionat pe dinafara, tocmai pentru a putea fi vanduta la un pret foarte bun.

Problema tabletelor cu Android este numarul mic de aplicatii optmizate, care sa arate di sa functioneze bine la rezolutii si ecrane mari. Din fericire, in cazul Nexus 7 situatia sta ceva mai bine si se va imbunatati rapid. Dezvoltatorii de aplicatii, constienti de popularitatea deja mare a acestei tablete, vor scoate, mai devreme sau mai tarziu, update-uri ale propriilor aplicatii care aduca imbunatatiri care vizeaza special aceasta tableta.

Daca tocmai ti-ai luat o tableta Nexus 7, iata cateva dintre cele mai populare aplicatii deja optimizate pentru ea.

Avem, in primul rand, aplicatiile Google, cum era si normal. Gmail, Google+, Google Drive si restul arata si merg bine pe Nexus 7.

gmail

Si Instagram, aplicatie la mare cautare in ultima vreme in randul fotografilor de ocazie, a fost optimizata pentru Nexus 7. Arata la fel ca versiunea de telefon, dar elementele interfetei sunt optmizate pentru dimensiunea si rezolutia ecranului tabletei facute de Asus.

instagram

Flipboard, unda dintre aplicatiile noastre preferate a fost printre primele optimzate pentru Nexus 7. Din pacate, optimzarea inseamna doar marifea fonturilor si a imaginilor, nu includerea unei cantitati mai mari de continut pe ecran.

Pentru cei care nu stiu, Flipboard este o aplicatia de social news foarte atractiva ca forma de preznetare si organizare a surselor de continut.

flipboard

Pulse News este fratele mai sarac al lui Flipboard, optimizat si el pentru cei 7 inch ai lui Nexus 7. Nu suntem fani ai acestei aplicatii, dar avand peste 5 milioane de utilizatori Pulse News este una dintre cele mai populare aplicatii de stiri.

FriendCaster este, la ora actuala, cea mai buna aplicatii pentru utilizatorii de Facebook. La ani lumina de aplicatia oficiala.

Pocket, fostul Read it later, este o aplicati excelenta prin care poti salava offline, pe o lista, articole interesante pe care vrei sa le citesti mai tarziu. Si arata foarte bine pe Nexus 7.

Pentru cei care au tot timpul ceva de notat si vor o faca organizat, Evernote este cea mai buna solutie. Poti crea note de la 0 sau poti salva continut din browser-ul web. Poti crea insemnari audio si adauga poze.

evernote

Proaspat optimizat pentru Nexus 7, File manager HD este o buna solutie de gastionare a fisierelor stocate in memoria interna a tabletei. Nu ne place la fel de mult ca ES File Explorer File Manager, dar reprezinta o solutie decenta pana cand si acesta din urma va face trecerea la tableta.

IMDb Movies & TV nu ar trebui sa lipseasca de pe telefonul sau tableta oricarui cinefil. Este o aplicatie care arata foarte bine si faciliteaza accesul la vasta baza de date a site-ului IMDB.

imdb

Astrid Task/To-do List este unul dintre cele mai populare managere de task-uri pentru Android.

astrid

In fine, pentru cei care nu vor sa se lase surprinsi de vreme, Accuweather este o aplicatie cu informatii de incredere. In plus, are un widget care arata foarte bine pe tableta.

Aceasta ar fi o lista scurta cu aplicatii utile pentru orice nou posesor de Nexus 7. Vom reveni cu stiri cand alte aplicatii importante vor fi optimizate pentru prima tabelta Nexus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.