Android N – ce noutati aduce cea mai recenta versiune de Android

Android N este cea mai nouă versiune a sistemului de operare al celor de la Google și aduce o serie de funcții noi, undele dintre ele inspirate de la concurență.

Se practică, Google ia de la Apple, Apple ia de la Google, Microsoft ia de unde poate.

Multi-Window

Este versiunea Google de multitasking pentru telefoanele și tabletele cu Android N.  Aplicațiile vor putea rula în paralel, dar pentru o aplicație să poată folosi noul sistem trebuie să fie compatibilă. Nu orice aplicație poate rula în mod Multi-Window.

Picture-in-Picture

Aplicațiile care conțin video, precum YouTube, vor putea rula în paralele cu restul aplicațiilor. Clipul video va rula într-un chenar plasat în partea de joc a ecranului, în timp ce utilizatorul poate folosi telefonul în mod obișnuit.

Reply-uri din notificări

Este o altă funcție inspirată de la iOS. Aceasta permite răspunderea la anumite mesaje, precum comentariile de Facebook, direct din meniul de notificare, fără părăsirea aplicației active.

Acestea sunt cele mai importante noutăți din Android N, dar nu și singurele. Utilizatorii vor descoperi multe alte schimbări de detaliu în noua versiune.

Un astfel de exemplu, este noul meniu de configurări, care păstrează aceeași structură și același design dar oferă informații utile direct în secțiunea principală. Secțiunea WiFi afișează numele rețelei la care este conectat telefonul, secțiunea Data arată traficul de date făcut în perioada setată și așa mai departe.

Android N va fi lansat oficial în toamnă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.