Android Jelly Bean – ce functii noi aduce Android 4.1

Google tocmai a anuntat o noua versiune de Android, nume de cod Jelly Bean. Desi nu este cotat ca un update major, noul Android 4.1 aduce o serie de imbunatatiri foarte interesante.

jelly_bean

Iata, pe scurt, care sunt cele mai interesante noutati pe care le aduce Android 4.1.

Se misca mai fluent, gratie imbunatatirilor aduse in cadrul "Project butter", precum cresterea frecventei procesorului exact in momentul atingerii ecranului.

Google Now se vrea a fi un fel secretara digitala care, de exemplu, cand te va anunta ca ai o sedinta programata iti va arata si cu cum respectiv cand poti ajunge acolo.

Notificarile din bara de status sunt acum mai complexe. In loc sa fie un simplu shortcut catre o aplicatie, ca pana acum, acestea permit realizarea anumitor actiuni. De exemplu, daca ai pierdut un apel, poti suna inapoi fara sa intri in agenda sau istoricul apelurilor. La fel si pentru mail-uri ori mesaje.

Dictarea vocala functioneaza si offline. Intregaa aplicatie este stocata local, astfel ca nu mai este oblicatorie conexiunea la internet.

Widget-uri sunt redimensionate automat. In cazul in care nu ai suficient spatiu pe desktop, widget-ul va fi redimensionat automat iar iconitele reordonate pentru a face loc widget-ului.

Tastatura mai inteligenta. Tastatura din Android 4.1 Jelly Bean are dictionare mai bune si face un autocorect mai bun. Aici este evidenta imprumutarea unor idei de la Swiftkey 3.

Aplicatia de cautare a fost imbunatatita. A fost adaugata functia Knowledge Graph de la versiunea pentru desktop a lui Google.

Alte noutati notabile sunt: poze de rezolutie mare pentru contacte, functia Android Beam pentru transferul prin NFC, update-ul incremental al aplicatiilor (sunt descarcate doar informatiile noi, nu intreaga aplicatie).

Android 4.1 Jelly Bean (1)Android 4.1 Jelly Bean (1)Android 4.1 Jelly Bean (2)Android 4.1 Jelly Bean (3)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.