Xperia ion, Xperia tipo dual si Xperia miro – trei telefoane cu Android anuntate de Sony

Cei de la Sony tin neaparat sa ne arate ca pot crea un numar infinit de dispoizitive pornind de la aceeasi idee de design, cu usoare variatii. Asa se face ca tocmai au anuntat trei telefoane noi: Xperia ion, Xperia tipo dual si Xperia miro.

Xperia ion

Xperia ion este versiunea pentru Europa, cu HSPA, a terminalul cu acelasi nume lansat anterior in Statele Unite. Are un ecran de 4.6 inch, cu rezolutie HD (720 x 1280 pixeli). Camera foto are 12 MP, autofocus, blitz LED si poate filma full HD.

Greul il va duce procesorul dual-core la 1.5 GHz si memoria RAM de 1 GB. Cu 16 GB spatiu intern si suport pentru carduri microSD,  putem spune ca stocarea datelor nu va fi o problema.

sony-xperia-ion-hspa2

De pe lista dotarilor nu lipsesc tipurile deja clasice de conexiuni precum Bluetooth, Wi-Fi si GPS.

Xperia ion masoara 133 x 68 x 10.8 mm si candtareste 144 grame. Are o baterie de 1900 mAh si, din pacate, vine cu Android 2.3 Gingerbread. Cei de la Sony promit un upgrade la 4.0, dar simplul fapt ca la un an dupa ce a fost lansat Ice Cream Sandwich vii pe piata o versiune depasita, transmite un semnat deloc incurajator.

Xperia tipo dual

Xperia tipo dual, desi nu se poate compara la dotari cu Xperia ion, vine totusi direct cu Android 4.0. Dupa nume ne dam usor seama ca vorbim de un smartphone dual SIM.

Nu va bucurati insa prea devreme. Nu este un dual SIM care sa mearga simultan in ambele retele. MErg doar separata iar trecerea de la o retea la alta se face prin apasarea unui buton.

sony-xperia-tipo

Xperia tipo dual nu impresioneaza la capitolul dotari. De exemplu, ecranul are 3.2 inch cu o rezolutie de doar 480 x 320 pixeli. Are un procesor Snapdragon cu un singur nucleu tactat la 80 MHz si 512 MB RAM. La fel si camera foto, nu impresioneaza cu cei doar 3.2 MP, nu ca numarul megapixelilor ar fi garantia calitatii fotografiilor.

Spatiul intern de stocare este si el modest, oferind numai 2.5 GB dar putand fi extins cu ajutorul unui card microSD.

Bateria are 1500 mAh iar telefonul cantereste 99 de grame, avand 13 mm grosime.

Xperia miro

Xperia micro a fost prezentat pe Facebook. A fost mai mult un teaser, motiv pentru care se si cunosc doar cateva date tehnice. Se stie ca  are un ecran de 3.5 inch dar nu se stie ce rezolutie va oferi. Si despre camera foto se cunoste faptul ca are 5 MP dar nu se stie in ce format va filma.

Sony-Xperia-Miro

In fine, ultimul aspect clar este sistemul de operare care va fi Android 4.0.

Pentru niciunul din cele trei dispozitive nu se cunoaste pretul. Probabil ca vom afla cat costa Xperia ion, Xperia tipo dual si Xperia miro abia in momentul intrarii lor pe piata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *