SoundHound recunoaste imediat melodiile de la radio sau TV

SoundHound este o aplicatie fantastica pentru iubitorii muzicii. Are un scop precis pe care si-l realizeaza cu brio: identificarea melodiei pe care o asculti sau fredonezi.

Cu siguranta ca vi s-a intamplat sa auziti undeva o melodie care sa va placa dar sa nu stiti cine o canta. SoundHound va ajuta sa aflati ce melodie este si cine o canta, fara niciun efort.

SoundHound

Exista trei posibilitati prin care poti realiza identificarea unei melodii cu aceasta aplicatie:

  • prin recunoasterea automata a melodiei care ruleaza la radio, TV etc.
  • prin fredonarea acesteia
  • printr-o simpla cautare

Evident ca, dintre cele trei modalitati, cea mai eficienta este recunoasterea automata.

Sa presupunem ca auzi o melodie noua la radio, care iti place, si vrei sa afli cine o canta si cum se numeste. Ce faci: deschizi SoundHound pe telefon, apesi butonul mare si portocaliu, iar in cateva secunde aplicatia iti va afisa informatiile despre melodia respectiva.

In afara de numele melodiei si al celui care o interpreteaza, SoundHound mai poate afisa versurile melodiei, discografia artistului si datele urmatoarelor concerte stabilite. Nu lipsesc nici butoane de share in caz ca vrei sa impartasesti cu prietenii de pe Facebook si Twitter vreo melodie.

In caz ca va intrebati cum functioneaza, putem sa va spunem ca foloseste un algoritm de recunoastere a melodiilor in timp real care, in momentul in care apesi butonul portocaliu, inregistreaza un scurt fragment si-l compara cu melodiile din baza de date. Baza de date este foarte cuprinzatoare. Evident, ca ai nevoie de o conexiune la internet pentru a consulta baza de date disponibila online.

Partea buna este ca poti folosi aplicatia si cand nu esti conectat la Internet. SoundHound va salva inregistrarea si va face interpelarea bazei de date cu prima ocazie cand deschizi aplicatia avand si conexiune la Internet. De asemenea, se salveaza si un istoric al melodiilor identificate, in caz ca ai uitat cine canta acea melodie noua si frumoasa pe care ai auzit-o in masina la radio.

Pana acum, din repertoriul international ne-a gasit toate melodiile pe care le-am cautat. Nu ne-a gasit, in schimb, majoritatea cantecelor romanesti.

SoundHound este o aplicatie pe cat de simpla, pe atat de eficienta. Va recomandam sa o instalati, pentru ca nu se stie cand veti avea nevoie de ea.

Poze SoundHound:

SoundHound-Android (1)SoundHound-Android (2)SoundHound-Android (3)SoundHound-Android (4)SoundHound-Android (5)

SoundHound-Android (6)SoundHound-Android (7)

Download SoundHound:

google-playqrcode

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *