Galaxy Note 8 – caracteristici tehnice, preț, totul despre noul smartphone Samsung

Samsung a lansat smartphone-ul Note 8, urmașul problematicului Note 7, device-ul retras de pe piață în urma repetatelor probleme cu bateria.

Dotări tehnice Note 8

Note 8 este primul telefon Samsung dotat cu două camere foto, ambele de 12 MP: o cameră cu lentilă standard și diafragmă f/1.7 și una de tip tele cu o diafragmă f/2.4.

NOTE 8

Noul smartphone Samsung este mai mare decât S8, având un ecran Super AMOLED de 6,1 inch. Display-ul este de tip Infinity, acoperind cea mai mare parte a zonei frontale.

În România, Note 8 va fi dotat cu chipset-ul Exynos 8895, produs chiar de Samsung.  Va avea 6 GB memorie RAM și un spațiu de stocare de 128 GB sau 256 GB, în funcție de versiunea aleasă.

NOTE 8

Telefonul dotat cu Android 7.1 are o baterie de 3.300 mAh care suportă Quick Charging atât prin conectorul USB-C, cât și wireless.

Preț și disponibilitate NOTE 8

În România, Vodafone și Orange au anunțat deja ofertele pentru precomenzi disponibile până pe 14 septembrie.

NOTE 8

Vodafone: 259 euro cu abonament Super Red 89 pe doi ani și 969,01 euro fără abonament.

Orange: 535,50 euro, cu abonament Orange Me 43.

NOTE 8

Galaxy Note 8, care este certificat IP68 pentru rezistență la apă și praf, va intra pe piață în a doua jumătate a lunii septembrie și va costa puțin sub 1.000 de euro.

Pentru cine este

Note 8

Al doilea vârf de gamă al celor de la Samsung după S8 este, cum era de așteptat, diferențiat de producător printr-o serie întreagă de caracteristici.

În primul rând cele două camere foto, dar și cei 6 GB de memorie RAM.

Galaxy NOTE 8

Pe de altă parte, dincolo de faptul că este puțin mare, designul este similar, inclusiv ecranul Infinity Display este același ca la S8.

Cum Note 8 costă undeva în jurul a 1.000 de euro, se ridică întrebarea dacă rentează achiziționarea lui, fie și pentru fanii companiei.

Samsung Galaxy NOTE 8

Dacă e doar să-l comparăm cu Galaxy S8, al cărui preț a scăzut în prezent la 3.000 de lei, e o diferență de cam 1.500 de lei care nu prea se justifică pentru un sistem foto care nu a produs o diferență calitativă majoră față de camerele de până acum și pentru 2 GB de memorie RAM în plus.

Sigur, mașinăria de marketing Samsung va reuși să-și tureze motoarele și să genereze dorința de cumpărare. Însă, achiziția nu este justificată din punctul de vedere al unui utilizator rațional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.