HTC revine pe profit

Pe principiul cu câți mai mulți producători, cu atât mai bine pentru o piață concurențială și, în ultimă instanță, pentru utilizatorii finali, suntem bucuroși să aflăm că HTC înregistrează profit în al doilea trimestru din 2014. HTC a avut trei trimestre consecutive pe pierdere, ultimele doua din 2013 și primul din 2014.

Dacă te pregăteai să aprinzi lumânarea pentru unul dintre primii producători de smartphone-uri, încă de pe vremea când smartphone era un termen străin pentru majoritatea oamenilor, ar fi bine să abții. Pentru că HTC a câștigat 75 de milioane de dolari în Q2 2014. Mult, puțin, important este că a revenit pe plus și că, deși încă este corigent la marketing, HTC a reușit să se redreseze cu ajutorul mult apreciatului HTC One, în ambele sale variante.

În total, HTC a reușit că aibă venituri de 2,17 miliarde de dolari în acest trimestru. Dar, după ce scazi vânzările, rămâi cu un profit de 75 de milioane dolari. Bineînțeles că suma nu reprezintă mult. Dar semnificația ei este clară. Mai trebuie doar să fie confirmată și în perioadă următoare.

Rezultate financiare HTC

Oricum, sperăm că HTC este pe drumul cel bun. Indiferent dacă ești sau nu fan HTC, dacă îți plac sau nu telefoanele lor, trebuie să realizezi că nu ar fi fost bine pentru nimeni ca HTC să aibă probleme și mai mari. Niciodată nu este bine când o singură companie are foarte multă putere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *