Google scaneaza toate aplicatiile din Android Market

android-market

Satui probabil de informatiile tot mai dese care vorbesc de securitatea scazuta a Android-ului, cei de la Google s-au decis sa creasca rigurozitatea in Android Market. Ca atare, au lansat Boucer, un instrument care scaneaza aplicatiile din Market.

Boucer actioneaza ca un antivirus: scaneaza aplicatiile din market pentru a identifica acele aplicatii susceptibile de comportament dubios. In acest scop, foloseste o baza de date, intocmai ca un antivirus, si face comparatii intre aplicatiile suspecte si cazurile cunoscute deja.

Cei de la Google sustin ca Boucer ruleaza deja de ceva timp, fiind pana acum in teste. Boucer verifica si noile conturi ale developerilor pentru a vedea daca nu cumva developeri care au fost scosi din Market pentru malware incearca sa-si creeze conturi noi.

Conform Google, numarul aplicatiilor compromise a scazut cu 40% in cursul anului trecut. Asta vine in contradictie cu ceea ce sustin unii producatori de antivirusi, precum Symantec, care vorbesc de o crestere a numarului de malware-uri din Android Market. Ca de obicei, adevarul este probabil undeva la mijloc. Google are interesul sa indulceasca situatia, iar producatorii de antivirusi, care vor sa-si vanda produsele, au tot interesul sa exagereze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *