Google Play miroase a iTunes de la o posta

Google nu copiaza Apple. Doar se inspira de la modelul de business la sange gandit initial de Steve Jobs. Google Play este exact rezultatul acestui principiu si vrea a fi un fel de magazin care sa includa toate categoriile de produse digitale pe care Google le poate vinde sau inchiria.

google play

Vorbim aici de filme, muzica, aplicatii de Android si carti in format electronic. In principiu, Google Play este copia mai mult sau mai putin fidela a lui iTunes.

Nu fac un review al noului serviciu, care oricum va mai curge multa cerneala pana va ajunge in forma completa in Romania. Doar trec in revista informatiile disponibile acum, la putin timp dupa anuntul oficial.

La ora asta, in Romania, Google Play este disponibil doar cu sectiunea de aplicatii. Adica fostul Market. Restul modulelor – Music, Movies, Books – nu sunt disponibile in Romania, cel mai probabil din considerente de drepturi de autor.

Jungla drepturilor de autor va complica mult functionarea globala a lui Google Play. Din cauza drepturilor de autor, in multe tari vor fi disponibile doar o parte a modulelor. Asta cel putin o buna perioada de timp.

Aplicatia Market de Android nu a suferit nicio schimbare, cu exceptia unui nou logo. Nu va trece probabil mult timp pana cand acest rebranding se va lasa si cu un nou design.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *