Cum scapi de amenda RATB, cu aplicatia RATB SMS pentru Android

Va spunem de la bun inceput ca aplicatia in sine, RATB SMS, este o prostie. Nu face decat sa trimita un SMS, la apasarea unui buton. Dar functia pe care o realizeaza te salveaza de amenda in mijloacele de transport comun de suprafata din Bucuresti.

controlor-ratb
Sursa foto: capital.ro

Ideea este ca RATB a incercat sa faca mai usoara achizitionarea unui bilet de calatorie. In acest sens au lansat facilitatea cumpararii unui abonament pe o zi prin simpla trimitere a unui SMS.

shot_Jul_28_2012_0Cei de la RATB nu au ceasta functie pentru o simpla calatorie. In lacomia lor, nu te lasa decat sa cumperi o legitimatie pe o zi trimitand un SMS cu litera A la numarul 7456. Dar, in ignoranta lor, nu s-au gandit ca astfel se poate scapa de amenda.

Cum asa? Pai foarte simplu: cand vezi ca urca controlorul, presupunand ca-l observi, dai repede mesajul. Vei primi raspuns cu un alt SMS care contine un cod care corespunde unei legitimatii de calatorie pe o zi.

Este adevarat ca te va costa mai mult decat un o singura calatorie, dar la fel de adevarat este ca vei scapa mai ieftin decat platind amenda.

Revenind la aplicatie, cum spuneam si in introducere, nu e mare lucru de capul ei. Dar are un mare avantaj: poti face totul mult mai rapid. Adica, in loc sa stai sa creezi un mesaj nou, sa scrii in el litera A si sa-I dai send, apesi un singur buton in aplicatia RATB SMS iar totul va fi facut automat.

E ca si cum RATB ar fi urmarit special sa usureze sarcina de a scapa de amenda.

Descarca aplicatia RATB SMS de aici:

google-playqrcode

4 thoughts on “Cum scapi de amenda RATB, cu aplicatia RATB SMS pentru Android”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.